Hvem skal leve op til regulering af Bitcoin?

Flere parter, herunder bankernes brancheorganisation Finansrådet, efterlyser klare retningslinjer om Bitcoin fra offentlige myndigheders side.

Men det store spørgsmål er, hvem en eventuel regulering skal rettes mod.

Normalt står en udbyder bag betalingsmidler, og det er således oplagt at regulere udbyderen. Det kan som bekendt ikke lade sig gøre for Bitcoin.

Regulering af ukendte personer

Programmeringen bag Bitcoin er foruddefineret og som sådan ikke umiddelbart til at ændre. Oven i købet er personen eller personerne bag fortsat anonyme, og derfor kan de heller ikke blive genstand for fremtidig regulering.

Kilder i den danske finansverden, som vi har talt med, mener, at regulering af Bitcoin besværliggøres, fordi den ikke kan rettes mod en bestemt person eller virksomhed.

Det er med andre ord svært at regulere mennesker, som man ikke kender identiteten af.

Regulering rettet mod børser

I andre lande er en del af løsningen, at reguleringen er rettet mod de børser, der omveksler traditionel valuta til Bitcoin.

Hvordan modellen bliver i Danmark, er endnu uvist. Både SKAT og Finanstilsynet er imidlertid på vej med skrivelser om Bitcoin.

I landene omkring os er der mere klarhed. Både norske og svenske myndigheder har i større eller mindre omfang taget stilling til reguleringen af Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *