Finanstilsynet advarer mod Bitcoin

Finanstilsynet udsender nu en advarsel mod Bitcoin og andre virtuelle valutaer. Det fremgår af en netop udsendt meddelelse.

Dermed lægger tilsynet sig i slipstrømmen af den europæiske banktilsynsmyndighed EBA, der for få dage siden kom med en lignende advarsel.

I meddelelsen henviser Finanstilsynet også til EBA’s argumenter. Meddelelsen kan læses her.

Værdien kan blive nul

Blandt argumenterne mod Bitcoin er, at valutaen i Finanstilsynets optik mangler sikkerhed på flere niveauer, ligesom den voldsomt svingende kurs udsætter Bitcoin-ejerne for, at værdien “i princippet” kan blive nul.

I samme ombæring tager Finanstilsynet også stilling til, hvordan Bitcoin skal reguleres.

“Finanstilsynet har vurderet, at virtuel valuta ikke er omfattet af den gældende finansielle regulering i Danmark,” står der i meddelelsen.

En virksomhed har fået tilladelse

Ikke desto mindre har Finanstilsynet været i dialog med mindst én virksomhed, der har fået lov til at omveksle Bitcoin til mere gængs valuta uden særskilt tilladelse.

“Finanstilsynet har således i et konkret tilfælde godkendt, at et selskab ikke skal have tilladelse for at kunne etablere sig her i landet med henblik på at drive virksomhed med veksling af reel valuta mod såkaldt virtuel valuta, herunder bl.a. bitcoin, og vice versa,” skriver Finanstilsynet.

Finanstilsynets meddelelse angår ikke kun Bitcoin, men også andre virtuelle valutaer som LiteCoin, ZeroCoin og Linden Dollars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *