Finansrådet tager stilling til Bitcoin inden længe

20130425_193056
Foto: PR

Danske banker får snart råd og vejledning om Bitcoin fra deres brancheforening Finansrådet.

René Thomsen, kontorchef i Finansrådet, oplyser, at rådet inden længe begynder at vurdere Bitcoin.

Han forventer, at arbejdet vil være færdigt inden for de næste par måneder.

Udmeldinger lader vente på sig

Endnu mangler udmeldinger fra offentlige myndigheder som SKAT, Finanstilsynet og Nationalbanken, og disse udmeldinger kan få indflydelse på, hvor hurtigt Finansrådets arbejde kommer til at gå.

“Jeg ved ikke, om vi decideret venter på det. Men det er klart, at vi gerne vil se, hvordan de offentlige myndigheder forholder sig til det her,” siger René Thomsen.

SKAT har tidligere sagt, at en afklaring på området kommer inden nytår, ligesom Finanstilsynet har indikeret, at arbejdet med vurdering af Bitcoin skrider fremad.

Vil tage beslutninger til efterretning

“Hvis man teoretisk set forestiller sig, at Finanstilsynet gik ud og sagde, at det vil man ikke have, at danske banker handler med af den ene eller anden grund, så er det selvfølgelig noget, vi tager til efterretning,” siger René Thomsen.

Han understreger, at det er et tænkt eksempel, og at han ikke ved noget om, hvilke anbefalinger de offentlige myndigheder kommer med.

Tidligere har vi her på siden beskrevet, hvordan danske banker lukker munder, når talen falder på Bitcoin. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *