EU’s bankmyndighed advarer mod virtuelle valutaer

Den fælleseuropæiske bankmyndighed European Banking Authority (EBA) advarer nu om risiko for misbrug af virtuelle valutaer – som Bitcoin – til skattesnyd og andet bedrag.

EBA peger desuden på, at brugerne af Bitcoin ikke er beskyttet af nogen regulationer, når de køber, handler eller besidder de virtuelle penge.

”Brugere skal være opmærksomme på, at handelsplatformene er uregulerede og ikke som almindelige banker. Derfor er de på nuværende tidspunkt ikke beskyttet mod finansielle tab, hvis en platform pludselig går ud af drift,” skriver EBA i en netop udsendt meddelelse.

Mål for hvidvask

Bankmyndigheden gør også opmærksom på, at de digitale valutaer er et mål for hackere, og at der allerede er en række eksempler på tab af ”betydelige summer” relateret til angreb mod Bitcoin-konti.

EBA påpeger i meddelelsen på, at den indbyggede anonymisering i Bitcoin-systemet gør det til et oplagt mål for hvidvask af penge.

”Dette misbrug kan føre til, at politimyndigheder lukker handelsplatforme med kort varsel og forhindrer kunder i at trække sine penge ud fra den platform, som opbevarer dem,” skriver EBA.

Spreder usikkerhed

Det betyder med andre ord, at selv folk, der bruger bitcoins til legitime formål, kan risikere at få indefrosset sine virtuelle værdier.

Men det er endnu uvist, hvad der vil ske i den forbindelse, da der ikke er lavet nogen fællesregler på området, og det faktum har skabt usikkerhed blandt Bitcoin-brugere ifølge flere medier.

Dagens udmelding fra EBA har dog ikke påvirket kursen på Bitcoin negativt. Den er således i skrivende stund steget med 4,5 pct. siden midnat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *