Bitcoin-udbyder forstår Finanstilsynets advarsel

Det kom ikke som nogen overraskelse for Lasse Birk Olesen, indehaver af handelsplatformen Bitcoin Nordic, at Finanstilsynet i går offentliggjorde en advarsel mod Bitcoin.

Han er tværtimod fuld af forståelse for udmeldingen.

“Det er forståeligt, at Finanstilsynet gerne vil advare mod Bitcoin, fordi det stadigvæk er nyt og på eksperimentstadiet,” siger Lasse Birk Olesen.

Køber ikke argument

Finanstilsynet begrunder sin advarsel med, at Bitcoin mangler grundlæggende sikkerhed, og at man risikerer at miste sine bitcoins, hvis man har dem stående på en handelsplatform.

Det argument køber Lasse Birk Olesen dog ikke helt.

“Man kan jo sige det samme om brugen af danske kroner. Almindelige penge kan man jo også miste, hvis man har dem stående på en handelsplads, som går ned,” siger Lasse Birk Olesen og understreger samtidig, at Bitcoin Nordic aldrig holder på bitcoins for kunder. De veksler blot almindelig valuta til den virtuelle af slagsen.

Positiv udmelding

Lasse Birk Olesen fortæller videre, at han ikke ser Finanstilsynets advarsel som en hindring – hverken for hans forretning eller Bitcoins udbredelse i Danmark.

“Jeg tror faktisk, at det får en positiv effekt, for nu er der vished for, hvordan Finastilsynet ser på Bitcoin. Indtil nu har det været en gråzone, hvor man ikke vidste, at man skulle reguleres finansielt eller ej. Så nu bliver det mere sikkert for iværksættere at starte virksomheder og sikrere for investorer at investere i Bitcoin-virksomheder,” siger han.

Bitcoin Nordic-indehaveren tror dog alligevel ikke, at man i kølvandet på dagens udmelding kommer til at se en bølge af Bitcoin-iværksættere i Danmark, fortæller han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *